Ракетата детрониран от брилянтния Марк Селби 06.05 | 09:39

Рони О'Съливан за първи път загуби финал на Световно първенство

От Даниел Любомиров

5-кратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан бе спрян по пътя си към шеста корона, след като за първи път в кариерата си загуби финал на Световно първенство в театър "Крусибъл" в Шефилд.

Ракетата бе обезоръжен от великолепно подготвения тактически Марк Селби, който спечели напрегнатия финал с 18:14 и грабна първата си световна титла. Така Веселяка от Лестър стана поредният майстор на щеката, който печели "тройната корона" - снукър еквивалента на Голям шлем. Селби миналата година спечели Шампионата на Обединеното кралство и Мастърс, като вече може да се похвали и с титла от третия най-престижен турнир – Световното.

Световният номер 2 не блестеше с внушителен брейк-билдинг или магически изпълнения на масата, но тактическите му прийоми и убийствена ефективност се оказаха точния метод срещу страшилището О'Съливан.

Така Ракетата не можа да изравни легендите Стив Дейвис и Рей Реърдън по титли в театър "Крусибъл" и остава с 5 на сметката си. Шампионът Селби заслужи и чек за 300 хиляди паунда от наградния фонд.

Водещи

Най-четени