Ракетата прелетя през Кемпбъл 03.12 | 21:33

Рони О'Съливан продължава уверено в Йорк

От Иво Вецев

4-кратният шампион Рони О'Съливан продължи похода си в Шампионата на Обединеното кралство след сравнително безпроблемен успех с 6:2 над Маркъс Кемпбъл. Така Ракетата се класира очаквано за осминафиналите на втория по престиж турнир от календара на световния снукър.

О'Съливан, който стана Шампион на шампионите малко преди началото на надпреварата в Йорк, не е печелил ранкинг турнир откакто триумфира за 5-ти път в "Крусибъл" през май месец тази година.

Сблъсъкът му с Кемпбъл бе повторение на 1-ия кръг от основната схема именно на Световното първенство, като този път Рони се развихри едва след почивката при резултат 2:2. Дотогава съперникът му дори по превъзхождаше в някои аспекти от играта, но след паузата Ракетата направи цели два сенчъри брейка и на практика от 1:2 доведе нещата до 6:2.

Серии от 100 и 108 откриха сметката на Ракетата в турнира – изненадващо световният шампион, известен с великолепния си брейк билдинг, не бе правил "стотица" до момента в Йорк.

Следващият съперник на Рони О'Съливан ще бъде Робърт Милкинс, който елиминира Матю Стивънс с убедителното 6:2 и също намери място на осминафиналите.

Какво стана в останалите мачове четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени