Ракетата с разгром и рекорд в Мастърс 17.01 | 18:11

Рони О'Съливан отбеляза 549 безответни точки срещу Рики Уолдън

От Даниел Любомиров

Световният шампион по снукър Рони О'Съливан продължава наказателната си акция в най-престижния турнир с покани – Мастърс – след като се класира за полуфиналите с категорична победа 6:0 над Рики Уолдън.

Ракетата постави забележителен рекорд в историята на професионалните турнири – той реализира 549 безответни точки. На практика Уолдън, който иначе игра полуфинал на Световното първенство през 2013-та, записа актив само в първия фрейм, след което почти не излизаше на масата.

О'Съливан също така зарадва 1500-те зрители в лондонската "Александра Палас" с ефектен сенчъри брейк от 134 точки за по-малко от 8 минути. Следващият съперник на 4-кратния шампион в Мастърс ще бъде победителят от последния четвъртфинален сблъсък между Нийл Робъртсън и Стивън Магуайър.

Другата полуфинлна двойка стана ясна още вчера, след като в следобедния дуел Шон Мърфи осъществи впечатляващ обрат от 1:4 до 6:4 срещу Марко Фу и изхвърли последния азиатец в турнира.

Магьосника ще се изправи срещу действащия шампион на Мастърс Марк Селби, който пък спечели с 6:5 в истински трилър с много емоции и пропуски Джон Хигинс.

Водещи

Най-четени