Рони О'Съливан почна ударно в Мастърс 15.01 | 10:47

Световният шампион даде само 1 фрейм на дебютанта Робърт Милкинс

От Даниел Любомиров

5-кратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан започна вихрено похода си към 5-ти трофей от най-престижния турнир, който не дава точки за световната ранглиста – Мастърс.

Ракетата разгроми с 6:1 дебютиращия на голямата сцена Робърт Милкинс, който отскоро е в топ 16 на световната класация. Само най-добрите майстори на щеката получават покани за участие в Мастърс, като обикновено това са именно първите 16 в ранглистата.

За тази година обаче организаторите развалиха традицията като поканиха именно Рони О'Съливан, който е 24-ти, след като реши да участва само в някои турнири от календара (един от които в София – PTC Victoria Bulgaria Open в началото на лятото на 2013-та година).

Благодарение на убедителната си победа Ракетата се класира за четвъртфиналите на Мастърс, където ще срещне победителя от двойката Бари Хоукинс – Рики Уолдън. Те двамата спориха на полуфинала на Световното първенство миналата година, като наградата за победителя също беше мач срещу О'Съливан. Тогава Рони срази Хоукинс и спечели за 5-ти път короната в театър "Крусибъл".

Шампионът на Откритото първенство на Австралия Марко Фу елиминира Джъд Тръмп и също намери място във втория кръг, докато носителят на трофея в Мастърс от 2011-та година Дин Дзънхуей бе отстранен от Шон Мърфи.

Най-добрите новини за снукър четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени