Рафаел Надал - Анди Мъри е вторият полуфинал на Уимбълдън 29.06 | 21:42

Рафа надделя с 6:3, 6:3, 5:7, 6:4 над американеца Марди Фиш, а Мъри се разправи с Фелисиано Лопес в три сета - 6:3, 6:4, 6:4

От Мариян Найденов

Световният номер едно Рафаел Надал (Испания) си осигури място на полуфиналите на Уимбълдън, след като се наложи с 3:1 (6:3, 6:3, 5:7, 6:4) сета над американеца Марди Фиш. Така Надал се класира за 16-ия си полуфинал в турнирите от Големия шлем.

За място на финала Матадора от Майорка ще спори с представителя на домакините Анди Мъри в повторение на миналогодишния полуфинал, който Надал спечели, а след това грабна и титлата в Лондон. Британецът постигна категоричен успех с (6:3, 6:4, 6:4) гейма над сънародника на Надал Фелисиано Лопес за 2 часа игра.

Рафа спечели категорично първите два сета от мача с Фиш, а в третия проби американеца още при първото му подаване, но първата ракета на САЩ показа характер и веднага успя да върне пробива, а при 6:5 в своя полза отново проби подаването на Надал, за да намали разликата в сетовете на 2:1.

В четвъртия сет, който се оказа и последен в мача, на корта имаше само един тенисист и това бе Рафа Надал. Испанецът поведе с 3:1 и до края на частта не изпусна инициативата, затваряйки сета с 6:4, а с това и мача.

Другият полуфинал при мъжете противопоставя устремилият се към трона на Надал Новак Джокович (Сърбия) и Жо-Вилфред Цонга (Франция), който спря Роджър Федерер на четвъртфиналите. Ако сърбинът стигне до финала, то той ще измести Рафа от лидерското място в световната ранглиста, независимо от резултатите на испанеца.

Водещи

Най-четени