Цвети Пиронкова: Уимбълдън вече ми е любим турнир 29.06 | 20:09

Въпреки блестящото си представяне на Уимбълдън, Пиронкова ще отстъпи с 15 места в световната ранглиста и от понеделник ще заема 48-а позиция

От Мариян Найденов

Цвети Пиронкова вече е у дома след достойното си представяне на Уимбълдън. Българката победи фаворитките Винъс Уилямс и Вера Звонарьова. И макар че отпадна на четвъртфинала, тя отново се превърна в голямата изненада за световния тенис елит.

"Доволна съм определено от представянето си. За втора поредна година се представям силно на този турнир, който вече ми е любим със сигурност. Петра беше просто много мощна, тя играе много силов тенис. Опитах се да й се противопоставя по всякакъв начин. Мисля, че направихме един добър мач", заяви Цвети в интервю за TV при завръщането си в България.

Въпреки блестящото си представяне на Уимбълдън, Пиронкова ще отстъпи с 15 места в световната ранглиста и от понеделник ще заема 48-а позиция. Причината е, че най-добрата ни тенисистка не успя да защити спечелените преди година точки от класирането на полуфиналите в Лондон.

Цвети напусна тазгодишната надпревара със 155 хиляди долара от наградния фонд. Според официалния сайт на световната женска тенис-асоциация, в досегашната си кариера тя е заработила общо над милион и половина долара.

Сега й предстои участие на турнир в Палермо, след което Пиронкова ще насочи вниманието си върху подготовка за Откритото първенство на Съединените щати в края на август.

Водещи

Най-четени