Рафаел Надал се завръща на корта за купа "Дейвис" 17.02 | 17:06

Световният №1 за първи път в игра от Australian Open насам

От iNews.bg

Световният №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал ще се завърне на корта за първи път от Откритото първенство на Австралия насам, вземайки участие в двубоя на Испания срещу Белгия за купа "Дейвис".

Новината бе потвърдена от капитана на иберийците Антонио Коста, който приветства с радост завръщането на Надал в игра. Четирикратният шампион от купа "Дейвис" ще може да разчита и на други сериозни имена от калибъра на Давид Ферер и Фернандо Вердаско.

Именно срещу Давид Ферер приключи участието на Надал в Мелбърн, където испанецът се стремеше да достигне до така желания от него "Рафа шлем" или иначе казано - да установи притежание върху всичките четири турнира от Големия шлем по едно и също време.

Травма още в първия сет обаче не даде шансове на Надал да се бори за титлата, което доведе и до неговото отпадане още на 1/4-финалната фаза. Участието на Матадора за купа "Дейвис" ще бъде и негово първо от 2009 г., когато Надал помогна на Испания да достигне до четвърти трофей в надпреварата.

Испанците могат да се похвалят с две победи от последните си три мача срещу Белгия. Сериите ще се проведат в Шарлероа от 4 до 6 март.

Водещи

Най-четени