Рафаел Надал се завръща на корта 02.03 | 14:33

Световният номер 1 ще изиграе първи минути от месец януари насам, когато контузия го спря към титлата в Мелбърн

От iNews.bg

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал увери, че е възстановен на сто процента от мускулната травма, която сложи край на надеждите му за триумф на последния Australian Open в Мелбърн.

Матадора ще помогне на родината си Испания в битката с Белгия за купа "Дейвис", като за него това ще бъдат и първи официални срещи от злополучния 26 февруари, когато контузен загуби 1/4-финалния сблъсък с Давид Ферер в Австралия.

24-годишният атлет настоя, че се чувства напълно готов за завръщане на корта, като за момента не съществува допълнителен риск за здравословното му състояние.

"Тук съм, защото физически съм на сто процента", довери испанецът пред репортери.

Битката между Белгия и Испания в първи кръг от Световната група на купа "Дейвис" ще стартира този петък в Шарлероа, а съставът на иберийците изглежда впечатляващ в състав Рафаел Надал, Давид Ферер, Фернандо Вердаско и Фелисиано Лопес. Белгийците от своя страна ще бъдат водени от 51-ия в света Ксавие Малис.

"Сега съм добре", отново посочи Надал. "Стартирах сериозни тренировки преди няколко седмици, като се радвам, че пак ще участвам в мачове от купа "Дейвис". Това е наистина важен турнир".

Запитан доколко приема на сериозно отборния шампионат, където в последно време нямаше навика да се подвизава, Надал отговори: "Разбира се, че имам силна мотивация да участвам в турнира. Но очаквам и тежък сблъсък с Белгия".

Участието на Матадора за купа "Дейвис" ще бъде негово първо от 2009 г. насам, когато Надал помогна на Испания да достигне до четвърти трофей в надпреварата.

Водещи

Най-четени