Реал и Сити разочароваха в Шампионската лига 24.10 | 23:55

Мадрид отново не спечели в Германия, а "гражданите" бяха разпиляни от Аякс

От Даниел Любомиров

Реал Мадрид допусна 5-та поредна загуба и общо 17-та при визита в Германия, като този път отстъпи с 2:1 на шампиона Борусия Дортмунд.

Така и 24-ият мач на "белия балет" далеч от дома срещу отбори от Бундеслигата не завърши приятно за "кралския клуб", а ситуацията в Група D става все по-завързана.

Роберт Левандовски се възползва от грешка в защитата на Пепе и с прекрасен изстрел матира Икер Касияс за 1:0 в 36-ата минута. Само 120 секунди по-късно обаче Лука Модрич изведе Кристиано Роналдо сам срещу вратаря Роман Вайденфелер и след неразчетено излизане на стража, последва ефектен прехвърлящ удар на португалската суперзвезда за 1:1.

След почивката и двата тима можеха да стигнат до гол в първия четвърт час, но най-точен се оказа мерникът на Марсел Шмелцер, който в 64-ата минута изведе Дортмунд отново напред в резултата.

До края на срещата нямаше инфарктни ситуации пред вратата на домакините, а Роналдо бе напълно обезличен след почивката. Така "кралският клуб" се провали напълно в опита си да стигне поне до точка на "Сигнал Идуна Парк".

Борусия пък постигна първата си победа над испански отбор от последните 8 мача и първа победа в историята си над Реал Мадрид, от който досега имаха две поражения и две равенства.

Английският първенец Манчестър Сити претърпя пълен крах при визитата си на считания за аутсайдер Аякс в "шампионската" Група D и загуби с 3:1 в третия кръг на най-комерсиалния турнир в Европа.

"Гражданите" поведоха резултата сравнително рано чрез красивия гол на Самир Насри в 22-ата минута, но допуснаха изненадващо елементарно изравнително попадение секунди преди почивката. Сим де Йонг се оказа в прегръдките на съотборниците си в 45-ата минута, а в 57-ата Никлас Мойзандер даде аванс на домакините.

Вместо да се впуснат в търсене на изравнителен гол, играчите на Манчестър Сити позволиха на Кристиан Ериксен да ги направи за смях и с помощта на рикошет в тялото на Гаел Клиши да вкара 3-ия гол в мрежата на Джо Харт.

Така английските шампиони продължиха тенденцията да се представят слабо като гости в евротурнирите, като вече имат 5 загуби в 6 мача далеч от дома. Аякс пък постигна първи успех срещу английски отбор в Европа от последните си 5 двубоя и заслужи уважение в тежката битка, която предстои в тази група.

В класирането изненадващо лидер е Борусия Дортмунд, който срази испанския шампион Реал Мадрид с 2:1 и вече има 7 пункта. "Белия балет" остава на втора позиция с 6 точки, а трети вече е Аякс след първата си победа в Шампионската лига. Сити се закотви на дъното на таблицата само с 1 спечелена точка.

Водещи

Най-четени