Ред Бул обвини МакЛарън в кражба на идеи 31.03 | 13:44

"Те копираха нашата изпускателна система", заяви Ейдриън Нюи

От iNews.bg

Гений №1 в лагера на Ред Бул Ейдриън Нюи призна, че отборът на МакЛарън е направил сериозна крачка напред по време на старта в Австралия, но също така добави, че неговият бивш тим откровено е "копирал" изпускателната система, проектирана от самия него.

Дифузьорната концепция на Ред Бул датира от предсезонните тестове през 2010, като в нея горещите газове са насочени към задния дифузьор, за да бъдат генерирани и по-високи нива на даунфорс.

"МакЛарън осъществиха сериозна крачка в правилната посока, но трябва да се каже, че това се случи с копирането на нашата система", коментира Нюи пред "Ройтерс". "Но важното е това, че те вървят стабилно напред. Сигурен съм, че МакЛарън ще ни притисне сериозно в бъдеще".

"Мисля, че това работи за нас, както работи и за МакЛарън. Донякъде се чувстваме поласкани, но и ще бъде болезнено, ако бъдем победени по този начин", каза още Ейдриън Нюи.

Междувременно бившият пилот от Формула 1 сър Стърлинг Мос сподели мнение, че настоящият световен шампион Себастиян Фетел няма да има никакви проблеми да дублира титлата си през този сезон.

Младият германец вече даде заявка за втори успех, печелейки първото за този сезон Гран при на пистата "Албърт Парк" в Мелбърн. И въпреки, че до края на кампанията все пак има цели 18 състезания, според Мос Фетел няма да има проблеми, особено и с помощта на талантливия инженер Ейдриън Нюи.

"Би трябвало Фетел да спечели. Естествено, че ще бъде той", сподели 81-годишният Мос. "Фетел в състезанията е това, което е Ейдриън Нюи при дизайна на болидите. Той разполага с изключителни качества, а когато двамата работят заедно и в тандем, какво друго можете да очаквате?", добави британецът.

Стърлинг Мос е участник в 67 състезания от Формула 1, като в тях е постигнал 16 победи и общо 24 качвания на подиума.

Водещи

Най-четени