Дженсън Бътън доволен, че сезонът е започнал с две седмици закъснение 30.03 | 16:37

"Преди две седмици мислихме, че сме на нивото на Форс Индия по отношение на скоростта в тестовете", призна британецът

От Мариян Найденов

Пилотът на МакЛарън Дженсън Бътън призна, че закъснелият с две седмици старт на новия сезон във Формула 1 е помогнал изключително много на неговия отбор.

Британският тим надмина очакванията на специалисти и анализатори на "Албърт Парк" в Мелбърн, след като Люис Хамилтън и Дженсън Бътън завършиха на съответно втора и шеста позиция в крайното класиране, като Бътън отнесе и наказание от стюардите.

Световният шампион за 2009 призна, че представянето на МакЛарън би било далеч по-лошо, ако кампанията бе стартирала по план с Гран при на Бахрейн. Според Бътън, преди две седмици неговият екип е изоставал сериозно от преките си конкуренти, преди все пак да постигне сериозен прогрес и да понавакса изоставането.

"Преди две седмици мислихме, че сме на нивото на Форс Индия по отношение на скоростта в тестовете", призна британецът.

"Но в последствие бяхме с две секунди по-бързи от тях на квалификациите. Успяхме да извлечем много скорост от потенциала на болида, невероятно е. Наблюдавайки представянето на колата ни сега, имайки предвид какво беше доскоро, нещата са наистина впечатляващи. Никога не съм виждал нещо подобно до този момент", добави Бътън.

Водещи

Най-четени