Ред Бул прави подобрения в болида си преди Гран при на Китай 14.04 | 12:36

Фетел няма да бъде фаворизиран от тима за сметка на Уебър, въпреки перфектното начало на сезона за германеца

От Краси Киров

Отборът на Ред Бул, в лицето на консултанта на тима Хелмут Марко, направи заплашително изказване за конкурентите на тима преди предстоящия трети старт от новия сезон във Формула 1. Той обяви, че се надява на значителни подобрения по болидите за следващото Гран при този уикенд в Китай.

До момента пилотът на тима и световен шампион Себастиян Фетел стартира първи и в двете надпревари до момента в Австралия и Малайзия и ги спечели, а съотборникът му Марк Уебър съотвено финишира 4-и и 5-и.

Съперниците на Ред Бул от Ферари и МакЛарън по-рано тази седмица обявиха, че ще направят значителен ъпгрейд на своите болиди за предстоящото състезание на пистата "Шанхай". Именно заради това Марко заяви, че тимът няма да лежи на стари лаври от миналия сезон и старта на новата кампания, а също ще залегне над работата в гаража, за да може да има още по-добър болид с всяко следващо състезание.

"Да, пред другите сме, но те се развиват доста бързо и няма да им отнеме много време да ни застигнат. Именно това ще се опитаме да избегнем. Искаме да представим някои нововъведения за Гран при на Китай, който да ни дадат известна преднина пред останалите. Не мога да кажа какви точно ще са подобренията, но е ясно, че във Формула 1 ако не се развиваш, това е еквивалентно да правиш крачка назад", каза Марко.

Освен това, Марко отхвърли възможността да има фаворизиране на Себастиян Фетел за сметка на Марк Уебър в отбора на Ред Бул.

"Миналата година започна точно обратното- Уебър стартира силно, докато Себастиян имаше известни проблеми. Но ето че всичко се връща. Дори бих казал, че лошият старт на Фетел през миналата година бе по-лош от този на Уебър през тази кампания", каза Марко.

Водещи

Най-четени