Себастиян Фетел зададе темпото в Китай 15.04 | 11:53

Пилотът на Ред Бул остана недостижим на върха след първите две свободни тренировки преди Гран при на Китай

От Краси Киров

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел с Ред Бул даде най-добро време в първите две свободни тренировки преди Гран при на Китай този уикенд. Германецът даде време от 1:38.739 минути за една обиколка в първата тренировка. На втората тренировка Фетел подобри времето си с повече от секунда.

Веднага след него се наредиха двамата пилоти на МакЛарън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън. Младият англичанин Хамилтън подобри времето си с две секунди от първата тренировка и се нареди плътно зад Фетел на 166 хилядни от секундата.

Бътън също подобри своето време за да заеме третото място. Пилотите на Мерцедес GP Нико Розберг и Михаел Шумахер заеха съответно 4-то и 5-то място. Розберг изостана на 255 хилядни, докато разликата на Шуми от първото място бе почти половин секунда.

Фелипе Маса с Ферари остана шести, следван от Адриан Сутил от Форс Индия, Ник Хайдфелд с Рено и съотборникът му Виталий Петров. Топ 10 бе допълнен от съотборника на Фетел в Ред Бул Марк Уебър, който изостана на 1.63 секунди от победителя в първите две състезания за новия сезон Фетел.

Утре от 06:00 часа сутринта е третата свободна тренировка, а квалификацията за Гран при на Китай е от 09:00 часа. Самото състезание е в неделя от 10:00 часа.

Водещи

Най-четени