Резервите на Реал Мадрид не разочароваха 01.11 | 00:59

"Кралския клуб" не остави шансове на скромния Алкояно, побеждавайки го с 4:1

От Константин Симидчийски

Реал Мадрид почти си гарантира участие в ⅛-финалите на турнира за Купата на Краля, след като "кралския клуб" постигна убедителен успех с 4:1 при гостуването си на скромния нискоразреден Алкояно.

Два гола за "белите" наниза Карим Бензема, докато по един път се разписаха Кака и 17-годишният талант Хосе Родригес. Точен за домакините бе Хави Лара в 77', но разликата в класите бе очевидна. Така Реал Мадрид си осигури протоколен реванш на "Сантяго Бернабеу", след като снощи това стори и Барселона срещу отбора на Алавес.

Жозе Моуриньо очаквано заложи на голяма част от своите резервни футболисти, като на вратата застана Антонио Адан. Пред него в отбрана се наредиха Начо, Рикардо Карвальо, Рафаел Варан и Раул Албиол, а Микаел Есиен се върна към обичайните си функции в средата на терена.

Рикардо Кака и Хосе Кайехон също попаднаха сред титулярите, като тям бяха още младите Алваро Мората и Алекс. Атаката на "белите" бе оглавена от Карим Бензема, докато Шаби Алонсо, Месут Йозил и Кристиано Роналдо изобщо не бяха в групата.

Още през първата част мадридчани подчертаха, че и този път няма да има изненади с тяхно участие. В 21' бранител на Алкояно подари топката на Бензема, който от близка дистанция я насочи с глава по посока мрежата - 0:1.

Четиринадесет минути по-късно резултатът вече бе удвоен, а първото си попадение за сезона отбеляза Рикардо Кака. Бразилецът пое топката в зоната на дъгата и с премерен изстрел с левия крак матира Унай Алба за 0:2.

На почивката Жозе Моуриньо извърши една промяна в своя стартов състав, като португалецът даде шанс на още един от своите младоци - Хосе Родригес, който зае мястото на Алекс. Малко по-късно в игра се появи и Лука Модрич, който замени Микаел Есиен.

В 67' резултатът на "Естадио Ел Койао" стана класически, като точен за 0:3 бе именно 17-годишният Хосе Родригес. Тийнейджърът получи подаване от Карим Бензема и с красив изстрел с десния крак прати кълбото в мрежата.

Това обаче не бе всичко в сблъсъка. В 77' зрителите на скромния стадион в Алкой изпаднаха в екстаз, след като Хави Лара отбеляза в пазената от Антонио Адан врата. Крайното 1:4 пък оформи Карим Бензема, който в 88' вкара второто си попадение в срещата