Рекорден интерес към конкурсите на HDI Мача на звездите 15.03 | 10:47

Общо 26 представители на българското първенство се записаха за участие в индивидуалните надпревари, като най-много пожелаха да се пробват в стрелбата от тройката - 12

От Мариян Найденов

Страхотен интерес проявиха баскетболистите от Националната баскетболна лига към конкурсите, които и тази година са една от атракциите в HDI Мача на звездите - конкурсът за забивки, надстрелване от тройката, и състезание по умения.

Общо 26 представители на българското първенство се записаха за участие в индивидуалните надпревари, като най-много пожелаха да се пробват в стрелбата от тройката - 12.

С най-много представители в това състезание ще е Рилски спортист - Бранко Миркович, Емил Бинев, Тери Смит и Антъни Гуджино ще стрелят. Лукойл Академик е с трима играчи в надпреварата от тройката - Брандън Хийт, Веселин Веселинов и Божидар Аврамов. Мартин Маринов и Урош Петрович ще представят Балкан, Чавдар Костов - Левски, Реджи Холмс - Берое, а Тенчо Тенчев - Теси България.

Конкурсът за забивки по традиция е шоу вътре в шоуто, най-атрактивната част от конкурсите. За приза там отдавна се готвят много сериозно кандидатите за най-добър забивач.

Павел Маринов и Станимир Маринов отново, както и миналата година, ще покажат силата на българските играчи, а шампионът от 2010-та Станислав Цонков ще се присъедини към тях. Майкъл Харт, Тери Смит и Стивън Ноузуърти представляват американските играчи, а чуждестранната група допълва Неманя Милошевич от Ямбол.

Конкурсът за умения се печели трудно, но отличието значи много комплексни качества. Единствено в тази категория, миналогодишният шампион ще защитава приза си - Станислав Говедаров. Заедно с него ще се опитат да изпълнят максимално бързо поредицата Уил Уолкър, Брандън Хийт, Кирил Райков, Деян Карамфилов, Венцислав Петков и Томас Масамба.

Водещи

Най-четени