Рекордьорът Светослав Георгиев: Събудих интерес към България 04.02 | 19:04

Националът ни в алпийските ски говори преди Световното

От Даниел Любомиров

Българският млад талант в алпийските ски Светослав Георгиев е световен рекордьор. Благодарение на него светът на зимните спортове за момент прехвърли вниманието си от големите играчи Австрия, Германия и скандинавските страни, за да се фокусира върху малка България.

 

Светослав Георгиев постави световен рекорд за най-висока скорост при спускане в алпийските ски.

Въпреки че това се случи по време на тренировка, мястото не можеше да бъде по-добро - легендарната писта "Лауберхорн" в швейцарския зимен център Венген преди суперкомбинацията.

 

Георгиев разви 158.30 км/ч на трасето и отново даде повод на специалистите да замечтаят за времето, когато границата от 160 км ще бъде премината. В самата суперкомбинация Георгиев приключи 32-ри, което е отлично представяне за него.

 

21-годишният Светослав е част от националния отбор на България, който ще представя страната ни на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Шладминг (Австрия) от 5-ти до 17-ти февруари.

 

Националите вече са в Шладминг и тренират в очакване на първия старт на 5 февруари - супергигански слалом за жени. При дамите единствената ни участничка е Мария Киркова, с която вече ви запознахме.

 

Сега потърсихме за интервю младия световен рекордьор в ските Станислав Георгиев, който ще се включи в стартовете по спускане и супергигантски слалом в Шладминг.

 

Интервюто със Светослав можете да видите при колегите от Sporta.bg

Водещи

Най-четени