Рено не се съмнява в мотивацията на Кими Райконен 03.12 | 14:00

Вчера "Айс Мен" направи своята първа визита във фабриката на Рено

От Михаела Ганчева

Собственикът на Рено Жерар Лопес сподели увереност, че новият пилот на тима Кими Райконен може да бъде единствено нахъсан от въпросителните, свързани с неговата мотивация да се завърне в света на Формула 1 след двугодишно отсъствие.

Финландецът прекара два сезона в Световния рали шампионат, където обаче така и не успя да отбележи някакъв по-сериозен успех. Около световния шампион за 2007 често се шумеше, че може да предприеме завръщане във Формула 1, като това ще стане факт през 2012.

Вчера "Айс Мен" осъществи своята първа визита във фабриката на Рено, а Жерар Лопес е напълно сигурен, че мотивацията на Райконен не представлява проблем за него и новия му тим, който от догодина ще носи името Лотус.

"Кими вече е доказал, че е един от най-бързите пилоти в спорта. А колкото до възрастта му - може да се каже, че той се намира в най-добрите си години", заяви Лопес.

"По отношение на мотивацията му и съдейки по разговорите ми с него, той е вероятно по-мотивиран от когато и да е било. А колкото повече хората се съмняват в това, толкова по-добре. Това ще увеличи още повече мотивацията му да ги убеди, че грешат", добави босът на Рено.

"Развълнуван съм от факта, че Кими е тук. Смятам, че това е една от важните стъпки, които предприемаме, за да постигнем целта си - да бъдем един от топ отборите във Формула 1", каза още Жерар Лопес.

Според собственика на Рено, именно присъствието на пилот от калибъра на Кими Райконен ще позволи на тима да добие по-ясна преценка за нивото, което е достигнал по отношение на развитието си.

"Най-добрият начин, по който можем да преценим с колко точно добър болид разполагаме, е да имаме и добър пилот", отбеляза Лопес.

Водещи