Роберт Кубица напусна болницата "Санта Корона" 24.04 | 11:57

Пилотът на Рено ще почива в дома си в Монако, а след това стартира дълъг рехабилитационен процес

От iNews.bg

Пилотът на Рено Роберт Кубица бе изписан от болницата "Санта Корона", където лекуваше травмите получени по време на италианското "Ronde di Andora" рали през февруари.

От два месеца и половина Кубица бе в болницата в Италия, където претърпя няколко операции на ръката и кракът след тежкия сблъсък близо до Тестико, който дори можеше да сложи край на кариерата му като автомобилен състезател.

"Започнах да се чувствам доста по-добре. Нямам точна дата още, но се надявам да напусна през следващите 10 дена", каза той в съобщение на официалния сайт на неговия отбор Рено преди ден.

Днес около обяд обаче стана ясно, че пилотът вече не се намира в италианската болница. "Роберт Кубица бе изписан от "Санта Корона". Негово състояние е достатъчно добро и той ще продължи възстановянето си извън територията на болницата. Докторите ще продължат да следят развитието му и по всяка вероятност полският пилот от Формула 1 ще посещава "Санта Корона" в следващите месеци", се казва в официално съобщение на лечебното заведение.

След кратка почивка в неговия дом в Монако, Кубица ще се подложи на дълъг рехабилитационен процес.

В момента Ник Хайдфелд замества Кубица за Рено, като германецът направи окуражителен старт на сезона, завършвайки трети в Гран при на Малайзия.

Кубица, който катастрофира точно 3 дни след като постави най-бързо време в предсезонната подготовка на Формула 1 във Валенсия, направи своя дебют през 2006 година на унгарското Гран при с екипа на БМВ Заубер.

Водещи

Най-четени