Рома топи аванса на Ювентус 06.04 | 18:20

Фиорентина се бетонира в Европа

От Иво Вецев

Рома пречупи 19-годишна прокоба в Сардиния, след катотози следобед стигна до лесно 3:1 над Каляри в мач от 32-ия кръг на Серия А.

Единствената победа на "вълците" като гост на този отбор дойде миналата година, но тя не беше постигната с игра, като беше присъдена служебна победа за столичния гранд.

Днес обаче Рома не остави никакви съмнения кой е по-добрият отбор, а цялата заслуга се пада на Матиа Дестро, който заби първия си хеттрик за тима.

Головата му сметка беше открита в 35', след като се възползва от центриране на Жервиньо и от близко разстояние разстреля вратаря на домакините. През втората част той на два пъти се озова сам срещу вратаря и вкара още две попадения, а почетният гол за Каляри падна от дузпа, точно изпълнена от Пиния.

Това оставя Рома на 2-о място с много солиден аванс пред Наполи - 12 точки, като възпитаниците на Рафа Бенитес имат гостуване на Парма по-късно днес. Разликата с Ювентус пък е само 5 точки, но шампионите са с мач по-малко.

В същото време Фиорентина се добра до ценен успех с 2:1 над Удинезе. Това оставя отбора на 4-о място с 5 точки повече от преследвача Интер. Повече подробности в Sporta.bg

Водещи

Най-четени