Ромен Грожан даде най-добро време във втория ден от тестовете в Барселона 01.03 | 19:36

Пилотът на Лотус отново загатна за големия потенциал на новия болид Е21

От Даниел Любомиров

Ромен Грожан продължи да демонстрира отлична форма в новия болид на Лотус - Е21 - и записа най-бързата обиколка в ден 2 на последните предсезонни тестове в Барселона.

Въпреки че прекрати преждевременно сутрешните си тренировки на пистата "Каталуня", френският пилот даде най-добро време в следобедната сесия - 1:22.761 с меките гуми на Пирели.

Сутринта беше най-успешна за Дженсън Бътън, който летеше със своя МакЛарън и изглеждаше много солиден в болида си МР4-28 и следобяда. Независимо от този факт обаче сравнително бързо неговото постижение бе подобрено от амбицирания да се представи добре през новия сезон Грожан.

В крайна сметка пилотът на МакЛарън завърши на второ място в класирането на времената, като трети остана състезателят на Уилямс Пастор Малдонадо. Иначе Бътън даде най-добро време с медиум гумите на Пирели - 1:23.181, а венецуелецът записа най-бързата си обиколка малко преди дъждът отново да се завърне над "Каталуня".

Себастиан Фетел също изчака до последните мигове на тестовете, за да постави най-доброто си постижение за деня, като остана 4-ти, следван плътно от Нико Хюлкенберг със Заубер.

Адриан Сутил, който наскоро беше потвърден като титулярен пилот на Форс Индия за сезон 2013, беше лидер в началото на следобедната сесия, но в крайна сметка приключи деня на 6-та позиция.

Нико Розберг с Мерцедес и Фернандо Алонсо във Ферари-то се концентрираха върху по-дълги стинтове и симулации на състезания, като специално Алонсо се движеше по трасето с твърдите гуми, още докато пистата беше в най-доброто си състояние.

Ден 2 видя на два пъти червен флаг заради инциденти - първо Гийдо ван дер Гарде с Кейтъръм спря внезапно, а след него Малдонадо имаше леки проблеми, които прекратиха преждевременно следобедната му сесия.

Водещи

Най-четени