Роналдо: Титлите са по-важни от Златната топка 20.12 | 07:45

Суперзвездата на Реал за Златната топка, представянето на „кралския клуб" и чувството да се състезаваш за родината си

От Даниел Любомиров

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо даде едно от редките си интервюта специално за пресслужбата на Португалската футболна федерация в края на 2012-та година, в което говори за Златната топка, представянето на "кралския клуб" и чувството да се състезаваш за родината си.

"Не мога да живея с мисълта за индивидуалните награди като Златната топка, няма да е честно.

Класата и силата на един играч се измерва от колективните трофеи, които печели с отбора си, а не с индивидуалните", сподели Роналдо.

Кристиано има поводи за гордост и с екипа на националния отбор - едва 27-годишен той вече има повече от 100 мача за Португалия. С подобно постижение могат да се похвалят само великите Луиш Фиго и Фернандо Коуто.

"Когато стане ясно кой ще вземе Златната топка, може да съм щастлив, може и да съм тъжен...

Но си остава факт и не мога да го променя. Ако спечеля - перфектно, ако не - имам търпение, животът продължава", заяви още CR7, който е в конкуренция с Андрес Иниеста и Лео Меси за най-престижния индивидуален приз.

Роналдо не можа да изведе Португалия до финала на Евро 2012, след като "селесао" претърпя поражение с дузпи от бъдещия шампион Испания на полуфиналите. И до днес остава впечатлението, че именно португалците се представиха най-достойно срещу "Ла Фурия" и бяха най-близо до победата над тях.

"Вече на два-три пъти стигаме много близо до това да постигнем нещо наистина голямо. Тази година Испания ни елиминира едва след дузпи.

За да се класираме за Световното първенство, не трябва да правим никакви грешки. Можем да загубим някакви точки, но важното е да постигнем крайната си цел и да оцелеем в тежките квалификации.

Да играеш за клубния си отбор и за националния е много различно, въпреки че винаги се стремиш да побеждаваш. Но има сантиментална част в това да представяш държавата си на такова ниво", завърши Роналдо.

Водещи

Най-четени