Роналдо трогнат от номинацията за Златната топка 30.11 | 08:37

Кристиано признателен за оценката на труда му

От Даниел Любомиров

Кристиано Роналдо сподели, че е трогнат от факта, че името му присъства сред финалните 3 номинации за спечелването на Златната топка за 2012-та година. Компания на португалската звезда очаквано правят Андрес Иниеста и Лео Меси.

Роналдо също така присъства сред 15-ата нападатели, предложени за съставяне на идеалния отбор на ФИФ Про за изминалия сезон.

Sporta.bg припомня, че звездата на Реал Мадрид се разписа 46 пъти в 38-те мача от изминалата кампания в Примера дивисион и бе с основна заслуга за 32-ата титла на "белия балет".

"За мен е истинска чест да бъда кандидат за Златната топка и за присъствие в идеалния отбор на ФИФ ПРО, много съм горд от тези номинации", сподели Роналдо пред официалния сайт на Реал Мадрид.

"За мен това са две много специални отличия, а да бъда сред номинираните означава, че някой е оценил усърдния труд, който съм положил, както и невероятната подкрепа на съотборниците ми. Благодаря на колегите си от Реал Мадрид и на тези от националния отбор на Португалия", заяви още CR7.

Жозе Моуриньо пък очаквано е в тройката на класацията на ФИФА за най-добър треньор, заедно с Хосеп Гуардиола и Висенте дел Боске.

"Искам да поздравя треньора си Моуриньо, че попадна сред номинираните за номер 1 - той спечели титлата в Испания и постави много рекорди, а също така вдигна и Суперкупата на страната.

Годината не е свършила все още, а сезонът ще бъде много дълъг, така че в нито един момент няма да се отказваме да преследваме целите си, докато имаме тази възможност", коментира накрая Роналдо шансовете на Реал да дублира титлата в Ла Лига.

"Белия балет" изостава с 11 точки от лидера Барселона и се намира на 3-то място в класирането на Примера дивисион, с 3 пункта зад градския опонент Атлетико (Мадрид). Този уикенд е дербито на столицата между "дюшекчиите" и "кралския клуб".

Водещи