Рони О'Съливан на крачка от четвъртфиналите в "Крусибъл" 30.04 | 15:26

Ракетата имаше за задача в първия кръг да се разправи с победителя от Открития шампионат на Китай Питър Ебдън, а сега се изправи срещу друг сериозен опонент - Марк Уилямс

От Даниел Любомиров

Рони О'Съливан е само на два фрейма от класиране за четвъртфиналите на Световното първенство по снукър в шефилдския легендарен Театър "Крусибъл".

Ракетата имаше за задача в първия кръг да се разправи с победителя от Открития шампионат на Китай Питър Ебдън, а сега се изправи срещу друг сериозен опонент - Марк Уилямс.

Първата сесия премина сравнително равностойно, като все пак Рони поведе с 5:3, но втората бе на практика лишена от интрига, защото бившият световен лидер увеличи аванса си до 11:5, което го доближи само на 2 фрейма от крайната победа.

О'Съливан направи впечатляващ брейк от 128, за да поведе с 8:3 - това е втората най-добра серия на шампионата след максималната от 147 на Стивън Хендри в първия кръг.

Следващата сесия, която ще бъде и решителна, ще започне от 21:00 часа днес и ще бъде предавана пряко по Евроспорт.

Финалистът от миналия сезон и шампион на Великобритания Джъд Тръмп също спечели шест фрейма във втората си осминафинална сесия срещу Али Картър, с което вече води с 9:7 в общия резултат преди решителните излизания около масата.

Тръмп ще поднови съперничеството си с Картър от 15:00 часа днес в "Крусибъл", като двубоят ще бъде предаван директно по Евроспорт.

Най-голямата изненада на турнира до момента е отпадането на действащия световен шампион Джон Хигинс, който 4 пъти е триумфирал в Шефилд, но вчера бе сразен от седемкратния победител на Световни първенства Стивън Хендри с впечатляващото 13:4.

Множество грешки и недостатъчно концентрирани изпълнения костваха на Хигинс изненадващо изразителното поражение, което го лиши от шанса да преследва пето злато в "Крусибъл".

"Все още съм в турнира и съм много щастлив, но до титлата има много мачове", коментира Хендри, цитиран от Евроспорт след края на сблъсъка. "Всичко в турнира е бонус за мен, но съм много доволен от представянето си - направих максимален брейк, току що отстраних действащия шампион и сега ще играя със Стивън Магуайър - невероятно е", радваше се Хендри.

Водещи

Най-четени