Рони О'Съливан ходи на психиатър преди Световното първенство 18.04 | 21:44

Ракетата "често" посещава д-р Стийв Питърс, който в последните години му помага да се бори с депресията

От Даниел Любомиров

Действащият световен шампион по снукър Рони О'Съливан разкри главната причина, поради която е решил да се завърне в спорта и да защитава короната си на Световното първенство в театър "Крусибъл".

Най-чаканият турнир от календара на снукъра ще се проведе по традиция в легендарното съоръжение в Шефил и ще започне на 20-ти април.

Първият съперник на Ракетата е Маркъс Кемпбъл, като Рони е поставен под номер 1, въпреки че реално е изпаднал от елита - топ 16 в световната ранглиста.

"В момента, в който казах, че напускам, знаех, че ще ми липсват всичките приятели, с които прекарваме заедно времето, когато пътувам", заяви Ракетата.

"Особено Деймиън Хърст", добави той, визирайки 47-годишния художник, който е известен с ексцентричния си вкус. Една от най-пословичните творби на Хърст представлява разфасована крава, а друга - на череп с диаманти.

Хърст рядко пропуска големите мачове на своя близък приятел Рони, като според него стилът на игра на Ракетата може да бъде оприличен на великия художник Пабло Пикасо.

"Заради това се връщам в снукъра, защото ми липсват приятели като Деймиън", продължи обяснението си О'Съливан.

"Дори и да не дойде за първия ми мач обаче, няма проблем. Аз съм на 37 години вече, супер съм си. Нищо не ме плаши."

Ракетата сподели, че откакто е решил да се завърне за Световното първенство, често се среща с психиатъра си д-р Стийв Питърс, който му помагаше през последните няколко години в борбата с депресията.

"Често се виждам със Стийв, но ние сега сме повече приятели, отколкото лекар и пациент", заяви О'Съливан.

"Няма нещо ново, което някой доктор може да ми каже. Щом веднъж съм чул препоръката или някой съвет, съм ги запомнил и не ми е нужно да ми повтарят. Но мисля, че съм в ред.

Веднъж да потръгнат резултатите и всичко ще си дойде на мястото. Просто се радвам, че отново съм в света на снукъра.

По-добре от работа във фермата", допълни Ракетата, визирайки едно от странните хобита, с които запълваше времето си по време на "почивката от снукъра" - чистене на кочини на село.

Водещи

Най-четени