Росен Плевнелиев разговаря с президента на ФИС 17.02 | 18:40

"Знаех, че президентът е запален скиор, но сега съм убеден, че той е скиор номер 1 във вашата страна", пошегува се шефът на ФИС Джанфранко Каспер

От Константин Симидчийски

България е сред малкото страни със стартове от Световната купа при мъжете и жените в един сезон, което показва колко бързо страната се е върнала на световната ски карта. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си с президента на Международната федерация по ски (ФИС) Джанфранко Каспер.В срещата участва и министърът на спорта Свилен Нейков.

"Знаех, че президентът е запален скиор, но сега съм убеден, че той е скиор номер 1 във вашата страна. Затова го поканих да представи България на Олимпийските игри в Сочи през 2014 г.", заяви след срещата Джанфранко Каспер.

Той добави, че българският президент има прекрасни идеи за развитието на ски спорта, на зимните спортове и на зимния туризъм в България. Плевнелиев посочи, че България се превръща във все по-атрактивна туристическа дестинация.

"Това налага да бъде подобрена транспортната инфраструктура до туристическите зони", отбеляза държавният глава и добави, че страната ни има своята дългосрочна стратегия как да направи това. Каспер посочи, че България има водещи центрове за ски в Пампорово, Боровец и Банско.

"За мен много важно място за развитие на зимните спортове, особено за младите хора и за жителите на София, е Витоша. София е единственият град, който има планина, подходяща за ски спорт, която е малко или много в рамките на града. За съжаление, тази уникална възможност не се използва в последните години", посочи гостът.

Водещи

Най-четени