Русия "скри" гафа на Откриването (СНИМКА) 08.02 | 10:30

Националната телевизия пусна запис на кръговете

От Иво Вецев

Снощи официално беше даден старт на XXII Зимни Олимпийски игри, които ще се проведат в Сочи в следващите 16 дни, но на самата церемония по откриването цял свят видя гаф още в първото действие.

Както още снощи iNews ви информира, Сочи 2014 почна с 4 олимпийски кръга, вместо с пълните 5, след като светлинната снежинка, която трябваше да представлява последния кръг, не се разтвори пред очите на близо 3 милиарда души.

Оказа се обаче, че в Русия не са разбрали защо в социалните мрежи се подиграват с откриването. Причината за това е бързо решение, взето от страна на организаторите.

Малко преди кулминацията на първата сцена е станало ясно, че снежинката няма да се разтвори и олимпийският символ няма да е пълен. Това довело до решението да се "скрие" гафа.

От екипа, отговорен за режисурата на събитието, са се свързали с подвижната станция на националната руска телевизия, която от своя страна е пуснала запис от последната репетиция, на която не е имало подобен гаф. Всички останали телевизии обаче предаваха на живо и издънката не успя да бъде "скрита" по оптимален начин от домакините.

Ето и снимка, на която може да видите как светът видя 5-те олимпийски кръга, и как го видяха в Русия:

1186733

Водещи

Най-четени