Руснак с първа победа в биатлона, двама българи в топ 25 20.01 | 17:44

Михаил Клечеров и Красимир Анев продължиха с добрите си изяви като се класираха на 23-то и 25-то място

От Краси Киров

Руснакът Антон Шипулин изнанада фаворитите и спечели спринта в биатлона на 10 километра валиден за Световната купа, който се проведе в Антхолц, Италия.

Двамата българи Михаил Клечеров и Красимир Анев продължиха с добрите си изяви като се класираха в топ 25. Клечеров зае 23-то място на 1 минута и 4 секунди зад победителя. Анев остана с две места по-назад. Двамата българи бяха безгрешни в стрелбата и не направиха нито една грешка. Третият българин Владимир Илиев остана 82-и от 95 финиширали с три грешки и време 26:41.0 минути.

Това бе първа победа за Световната купа за руснака Шипулин, който финишира за 23 минути и 36,2 секунди. Предишното най-добро време на руснака бе 4-то място в същото това състезание на същото място преди година.

Германецът Михаел Грайс остана втори на 10 секунди, който също като лидера не направи грешка в стрелбата. Трети се нареди норвежеца Ларс Бергер на 20,5 секунди .

Водачът в генералното класиране Тарей Бьо (Норвегия) поднесе най-голямото разочарование след като прпусна три мишени е се нареди на 51-во място.

Въпреки това Тарей Бьо остава лидер в класирането с актив от 572 точки. Втори е неговият сънародник Емил Хегле Свендсен. Третото място е за Михаел Грайс. От българите най-напред в класирането е Красимир Анев, който е 26-и със 174 точки. Михаил Клечеров е на 56-то място с 52 точки.

Утре е спринта при жените на 7,5 километра, а в събота е масовия старт при мъжете (15км).

Водещи

Най-четени