Рууни пропуска дербито с Аякс, Бербатов може да го замести 22.02 | 17:35

За радост на сър Алекс Димитър Бербатов е напълно възстановен от контузията, която му попречи да пътува за визитата на Аякс и може да замести колегата си в нападението на Юнайтед

От Мариян Найденов

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни ще пропусне реванша с Аякс на "Олд Трафорд" заради възпалено гърло, разкри на днешната си пресконференция мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън.

Рууни не тренира със съотборниците си днес и със сигурност няма да играе срещу Аякс, след като помогна на отбора си да победи с 2:0 в Амстердам. За радост на сър Алекс Димитър Бербатов е напълно възстановен от контузията, която му попречи да пътува за визитата на Аякс и може да замести колегата си в нападението на Юнайтед.

"Рууни е с възпалено гърло и няма да играе утре. Той не се чувстваше добре още за мача в Амстердам миналата седмица и беше на легло през по-голямата част от уикенда. Уейн се появи за първи път на стадиона днес. Ще се опитаме да направим всичко възможно да го вдигнем за мача с Норич в неделя", каза Фъргюсън.

Очаква се срещу Аякс като титуляр да започне Том Клевърли, след като вече е напълно възстановен от контузия в глезена.

"Надявам се Том да играе цял мач. За нас е добре, че той се завръща. Той ни дава повече възможности в халфовата линия. Андерсон също поднови тренировки", добави мениджърът на Юнайтед.

Въпреки че успяха да постигнат комфортна преднина в първия мач, сър Алекс смята, че нищо не е гарантирано, докато не приключат вторите 90 минути.

"Все още помним мача с Базел, когато поведохме с 2:0 през първото полувреме, а след това едва не загубихме. Не смятам, че можем да си позволим да подходим несериозно срещу Аякс, въпреки добрата преднина, която имаме", завърши Фъргюсън.

Водещи

Най-четени