САЩ мина и през Аржентина, ще спори за златото с Испания 11.08 | 11:43

Интрига в двубоя на американците имаше само през първата част, докато Испания се справи с Русия

От iNews.bg

САЩ и Испания ще определят олимпийския шампион по баскетбол в неделя, след като вчера американците се наложиха с категоричното 109:86 над Аржентина във втория полуфинал от надпреварата.

Така американците ще излязат ще се опитат да спечелят за 14-ти път златен олимпийски медал. Испания пък има два сребърни олимпийски медала при мъжете през 1984 година в Лос Анжелис и в Пекин през 2008 година.

Преди това испанците надвиха Русия с 67:59 и си осигуриха място в мача за титлата. Така в неделя ще станем свидетели на повторение на финала от преди четири години в Пекин, когато "Дрийм Тийм"-а спечели златните медали след успех със 117:108.

В спора за бронза пък ще се срещнат Аржентина и Русия.

Американските баскетболисти, които са олимпийски шампиони от Пекин-2008, ще се опитат да спечелят за 14-ти път златен олимпийски медал по баскетбол за мъже. Испания има два сребърни олимпийски медала при мъжете през 1984 година в Лос Анжелис и в Пекин през 2008 година.

В полуфинала срещу Аржентина американските баскетболисти имаха известни проблеми само през първото полувреме, когато очевидно не вложиха всичко от себе си, а аржентинците демонстрираха добра игра и на почивката изоставаха само със седем точки - 47:40.

Впечатляваща трета част на възпитаниците на Майк Кшижевски на практика ги класираха за финала. Атжентинците се опитаха да се противопоставят, но точният мерник на американците не им остави шансове и мачът завърши при 109:83.

Леброн Джеймс вкара 18 точки, спечели 7 борби под кошовете и направи 7 асистенции, а Кевин Дюрант завърши с 19 точки, като 50 процента от тези точки бяха от тройки.

Аржентина разчиташе най-вече на своето трио от НБА - Карлос Делфино, Ману Джинобили и Луис Скола, като най-резултатен бе Джинобили - 18 точки.

Водещи

Най-четени