Само двама атлети ще представят България на Световното в зала 25.02 | 16:10

Това са националните ни шампиони в тласкането на гюле Георги Иванов и Радослава Мавродиева

От Мариян Найденов

Страната ни ще бъде представена от едва двама състезатели на Световното първенство по лека атлетика в зала, което ще се проведе от 7 до 9 март в полския град Сопот.

Това са националните ни шампиони в тласкането на гюле Георги Иванов и Радослава Мавродиева.

Иванов тръгва още на 28 февруари. Полетът му е в 16:20 часа, като той първо ще лети до Берлин, където на 1 март ще вземе участие в силен международен турнир.

Рекордьорът ни в тласкането на гюле пристига в Сопот точно на националния празник на България - 3 март и ще продължи там подготовката си за световното. Иванов лети обратно за София на 10 март, като полетът му пристига в 13:55 часа.

Радослава Мавродиева заминава за Световното на 5 март в 14:35 часа и се прибира на 9 март в 13:55 часа.

"Теоретично на това Световно първенство България можеше да бъде представена от шестима атлети, защото толкова бяха покрили нормативите. Ивет Лалова обаче се готви директно за летния сезон и да дублира евротитлата си на 100 метра в Цюрих.

Другите трима с нормативи, които не участват, са Виктор Нинов, Светозар Атанасов и Мирела Демирева. Те са контузени и пропускат целия зимен сезон.

Така останаха само Георги Иванов и Радослава Мавродиева, които ще ни представят на световното в Сопот", коментира президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов.

Водещи