Сампрас отново победи Агаси 01.03 | 08:32

Двамата легендарни американци се изправиха един срещу друг в демонстративен мач

От iNews.bg

Носителят на 14 титли от Големия шлем Пийт Сампрас грабна нов успех над големия си исторически съперник Андре Агаси, макар и вече единствено в демонстративен мач.

Поредното шоу с марка "Сампрас - Агаси" се проведе в митичната "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, като този път двамата демонстрираха далеч по-добро поведение на корта. Нямаше и помен от искрите, които прехвърчаха между тях по време на благотворителния им двубой миналия март, когато Големия Пийт прие по-лично шегите на Агаси и го "поздрави" със сервис в тялото.

Сампрас спечели двубоя с резултат 6:3, 7:5, а носталгията в Ню Йорк просто витаеше във въздуха. Срещата бе повторение на финала между двамата на US Open през 2002 г., който също се проведе в Голямата ябълка. Тогава победител отново излезе Сампрас, който грабна успех с 3:1 сета. Това бе и последният от общо 34 официални мача между Сампрас и Агаси, като пет от тях са във финали на турнири от Големия шлем.

Ню Йорк пък от своя страна крие някои прекрасни моменти и за двамата титани на този прекрасен спорт.

"Върнах се тук при хората, които обичам да поздравявам", заяви Агаси след двубоя. 

Големия Пийт отново напомни, че въпреки вече 39-годишната си възраст, все още не е загубил мощта си при сервис. Сампрас реализира 12 аса, докато неговият опонент се отличи с цели десет по-малко.

"Опитвах се да правя това, което трябва да правя срещу Андре - да излизам на мрежата и да играя "сервис - воле", защото неговите ретури са страхотни", коментира Пийт.

Самият Агаси не пропусна да похвали сервиса на Сампрас, заявявайки, че той почти не е претърпял някаква сериозна промяна с годините.

"Всичко в играта на Пийт е отслабнало, с изключение на неговия сервис", коментира Агаси. "Все още чувствам това нещо също толкова бързо, колкото бе и преди".

Водещи

Най-четени