Сан Антонио поведе на Клипърс, Индиана охлади "горещите" в Маями 16.05 | 10:07

"Шпорите" надиграха ЛА Клипърс със 108:92 в първия мач от полуфиналната серия на Запад, докато на Изток Индиана изравни резултата в плейофа с Маями на 1:1 след победа със 78:75 като гост

От Мариян Найденов

Отборът на Сан Антонио Спърс постигна домакинска победа със 108:92 в първия мач от полуфиналната серия с Лос Анджелис Клипърс в Западната конференция на НБА.

Така "шпорите" поведоха с 1:0 в плейофа, като се възползваха от умората, натрупана в съперниците им след тежката четвъртфинална серия с Мемфис, в която Клипърс трябваше да играят седем мача, за да стигнат до успеха.

Домакините от Сан Антонио натрупаха преднина още в началото на срещата и не изпуснаха инициативата до края, за да зарадват повече от 18 500 зрители, дошли да ги наблюдават в "АТ&TСентър".

Най-полезен за "шпорите" бе Тим Дънкан, който завърши срещата с дабъл дабъл от 22 точки и 10 борби. Ману Джинобили не започна в титулярния състав, но след това изнесе най-силния си мач в плейофите досега, отбелязвайки 22 точки за 27-те си минути на игрището.

Още двама баскетболисти на Сан Антонио записаха срещу имената си двуцифрен точков актив - Каухи Леонард и Дани Грийн, отчели се съответно с по 16 и 15 точки. Центърът Борис Диао добави 7 точки и 12 борби, а Тони Паркър приключи със скромните за него 7 точки, но за сметка на това французинът записа 11 асистенции.

За гостите от Лос Анджелис най-резултатен стана Ерик Бледсоу с 23 точки. Звездите на тима Крис Пол и Блейк Грифин страдаха от леки травми след изтощителните мачове с Мемфис, но взеха участие в мача. Грифин се отчете с 15 точки и 9 борби, а Пол отбеляза скромните за него 6 точки, придружени с 10 асистенции. Карън Бътлър и Ник Йънг добавиха съответно по 15 и 13 точки, но те се оказаха недостатъчни за крайния успех.

В другия мач от НБА тази нощ, отборът на Индиана Пейсърс изравни резултата в полуфиналната си серия с Маями Хийт на Изток, след като изкова победа със 78:75 като гост в мач номер 2.

Двубоят вървеше равностойно, като след първите два периода домакините от Маями водеха с 5 точки - 38:33. "Пешеходците" стигнаха до успеха след много силна трета част, в която те отбелязаха два пъти повече точки от "горещите" - 28:14, а след това успяха да запазят аванса си до края на срещата, за да се поздравят с крайното 78:75.

Най-полезен за победата на Индиана бе Дейвид Уест, който завърши с дабъл дабъл от 16 точки и 10 борби. Джордж Хил и Дани Грейнджър добавиха съответно по 15 и 11 точки за успеха, а Пол Джордж бе вторият играч на гостите, който записа дабъл дабъл срещу името си - 10 точки и 11 борби. Близо до подобно постижение бе и Рой Хибърт, който допринесе за успеха с 8 точки и 11 борби.

За домакините от Маями над всички бе ЛеБрон Джеймс с 28 точки, с които стана и топреализатор в мача. Той добави към тях 9 борби и 5 асистенции, но това не стигна за нещо повече в мача. Дуейн Уейд се включи с 24 точки, а другата голяма звезда на "горещите" Крис Бош не взе участие в срещата, заради проблеми със стомаха. В негово отсъствие, останалите баскетболисти на Маями не се представиха на ниво, като реализираха общо 23 точки и логично загубиха.

Водещи

Най-четени