Сани Жекова обясни какво е необходимо, за да участва в Пьончан 2018 21.03 | 11:47

Сноубордистката ни бе избрана за Спортист на февруари

От Мариян Найденов

Най-добре представилият се български спортист на наскоро завършилите XXII Зимни Олимпийски игри в Сочи Александра Жекова бе избрана за Спортист на месец февруари в традиционната анкета на Пресклуб "България" сред спортните редакции.

Сани стана един от най-категоричните победители в класацията, след като получи 100% от вота за невероятното си представяне в Сочи. От общо 24 редакции - 24 са поставили сноубордистката на първо място в анкетните си листове.

Така Жекова спечели допитването за четвърти път в кариерата си, а останалите трима спортисти, които участваха в класацията са все представители на борбата.

На второ и трето място в класацията са носителите на златните пояси, съответно на "Никола Петров" и "Дан Колов" Александър Костадинов и Леонид Базан, а четвърта е надеждата ни при дамите Тайбе Юсеин.

"Искам от сърце да ви благодаря за гласовете, които сте дали за мен. Наистина съм много поласкана да получа четвъртата си златна значка. Другите си ги нося, сега ще нося и тази”, бяха първите думи на Жекова след като получи наградата си.

"Надявам се да продължите да ни подкрепяте, за да можем да продължим напред и да бъдем сред световните сили”, добави тя, след което се подписа на стената на славата в Пресклуб "България”.

След това Сани сподели, че все още не се знае със сигурност дали ще участва на следващата Олимпиада в Пьончан (Южна Корея) след 4 години. Тя поясни, че след края на сезона започват разговори и тепърва ще се изготвя програма за олимпийска подготовка, финансиране и т.н.

"Все още не съм наясно, дали ще участвам на следващата олимпиада, защото още не е приключил сезона. След последното състезание (ДП в Пампорово - б.а.) ще имаме срещи за следващия олимпийски цикъл. Зад това стоят много хора и трябва да бъде изготвена програма, както и да се намерят средства, за да се обезпечи финансово моето участие и това на екипа ми.

Ето защо сега не мога да поема ангажимента да кажа, че ще участвам в Корея след четири години. Аз, разбира се, много искам това да се случи, чувствам се и добре физически, но преди това има трябва да се уточнят много неща и все още е много рано да се говори по тази тема”, коментира Александра Жекова.

Водещи

Най-четени