Свилен Нейков доволен от огранизацията на рали "България 2011" 23.06 | 16:10

Министър Нейков пожела успех на 42-рото издание на ралито

От Краси Киров

Най-голямото автомобилно състезание у нас рали "България 2011" ще се проведе от 8 до 10 юли в Боровец. 42-то издание на ралито е шести кръг от европейския шампионат и има най-високия възможен коефициент 20.

 

Състезанието ще се проведе на 10 отсечки. Направени са така, че състезателите да покажат максималните си възможности. През първия ден на ралито, на 9 юли, екипажите ще се състезават в 6 скоростни етапа - по две минавания на класическите изпитания "Траянови врата", "Любница" и "Сестримо", а за неделния ден са предвидени още 4 етапа - по две минавания на "Мухово" и "Славовица". Рали "България" се организира от Българската федерация по автомобилен спорт.

 

 "Готови сме да поемем домакинството на 42-то издание на рали "България" и да се справим отлично. През тази година е направена много добра организация, трасето е подготвено и отговаря на изискванията, за да се получи добро състезание и всички пилоти, които ще участват, да имат равен шанс", каза министър Свилен Нейков на пресконференция по повод предстоящото рали. 

 

"Това е един шампионат, който дава лице на България като състезание, като престиж и туристическа дестинация и като популяризиране на този спорт. В лицето на Българската федерация по автомобилен спорт срещаме сериозни хора, които във времето са показали на какво са способни. Пожелавам успех на състезанието и на добър час!"

 

Председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Георги Янакиев изрази благодарността си към спортния министър Свилен Нейков за това, че подкрепя не само предстоящото рали, а и за миналогодишната подкрепа, когато България бе показана пред цял свят.

 

"Независимо че сме в ситуация на криза, ние и миналата година, и сега доказваме, че това скъпо струващо състезание можем да го правим по най-икономичния начин, заяви Янакиев. - Ще направим едно прилично състезание, което да отговаря на стандартите на ФИА".

 

За разлика от минали години сервизният парк няма да бъде в Долна Баня, а в Самоков в близост до централния път, съобщи Камен Михайлов - директор на ралито. Там ще бъдат разположени сервизните, състезателните автомобили и боксовете и ще се извършва техническият преглед. Целта на организаторите е да отговорят на изискванията и на състезателите, и на зрителите.

Водещи

Най-четени