Министър Нейков с черен колан от президента на световното таекуондо-WTF 27.06 | 17:18

Министър Нейков подари на корееца книгата "Българският спорт", а в замяна получи черен колан по таекуондо

От Мариян Найденов

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков се срещна с президента на световната федерация по таекуондо-WTF д-р Чунг-уон Чо. Гостът беше придружен от председателя на българската федерация Андрей Георгиев и неговия заместник Петър Палазов.

"Радвам се, че от много години нашата страна осъществява тесни контакти със световната федерация по таекуондо-WTF. Във ваше лице чувстваме подкрепата към България. Надявам се, че нашето сътрудничество и добри взаимоотношения ще продължат и в бъдеще. Готови сме като министерство да оказваме съдействие на българската федерация и на нейния председател Андрей Георгиев", каза министър Нейков по време на официалната среща, на която бе домакин.

Чунг-уон Чо информира Свилен Нейков, че като всеки характерен спорт в света, и таекуондото се развива с все по-бързи стъпки и към момента 197 страни са членове на световната федерация по таекуондо-WTF, като се очаква присъединяването и на още 4 държави.

"Откакто се запознах с председателя на вашата федерация съм сигурен, че нашият спорт у вас се развива много добре", допълни доктор Чо и изрази надежда, че българските състезатели ще успеят да се класират за Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

От своя страна Андрей Георгиев подчерта, че Чунг-уон Чо е известен като президента реформатор, благодарение на който таекуондото става все по-популярен спорт.

"Световната федерация се отвори към всички страни. Направена бе абсолютна електронна система, ние сме първият боен спорт с видео-риплей. Всичко това дължим на президента, който е изключително модерен и иновативен човек", отбеляза Георгиев.

В разговора се обсъди възможността българските олимпийски надежди Илияна Енева и Филка Атанасова (при жените), Владимир Далаклиев и Красимир Томанов (при мъжете) да спечелят олимпийски квоти от предстоящия световен шампионат в Баку, който се провежда от 30 юни до 7 юли т.г., и от европейската олимпийска квалификация в Казан през януари догодина.

Министър Нейков подари на корееца книгата "Българският спорт", а в замяна получи черен колан по таекуондо.

В знак на признателност, че у нас се полагат усилия за развитието на таeкуондо спорта, председателят на българската федерация връчи на министър Нейков почетен плакет.

Водещи

Най-четени