Себастиан Льоб няма никакво намерение да сменя отбора си 07.04 | 18:55

Французинът не вижда причина да напуска отбора, с който стана шампион 7 пъти

От iNews.bg

Седемкратния световен шампион във WRC Себастиан Льоб заяви, че няма никакво намерение да сменя отбора, за който се състезава в световния рали шампионат. Според различни спекулации немците от Фолксваген, които от догодина ще участват в световния рали шампионат, искат на всяка цена французина да се присъедини към тях. Льоб кара за Ситроен повече от 10 години и спечели световната титла в последните 7 години, с което направи абсолютен рекорд и изглежда почти невъзможно той да напусне този отбор.

В интервю пред официалния сайт на WRC Льоб обяви, че няма намерение да сменя отбор, за който е карал през цялата си кариера защото няма какво да доказва. Запитан дали няма да докаже на всички колко е добър ако спечели световната титла и с друг отбор Льоб отвърна:

"Със сигурност това ще докаже нещо, но аз не искам да сменям отбора. Винаги съм имал много добра кола в Ситроен и няма причина да я сменям," заяви Льоб.

"Ние спечелихме всичко заедно, затова сега си мисля, че е твърде късно да се правят смени. Не знам със сигурност, но нямам какво да доказвам, това е ясно."

Льоб не отрече, че ще му бъде по-лесно ако неговият съотборник Себастиан Ожие смени отбора си.

"Наистина ще ми е по-лесно ако Ожие кара за друг отбор. Ако нещата са различни, тогава ще се борим един срещу друг без отборни заповеди. Сега сме в един отбор и когато двамата сме в челото е много трудно за всеки да знае какво точно да направи - за това ще бъде по-лесно ако сме в различни отбор," добави Льоб с усмивка.

Водещи

Най-четени