Себастиен Льоб спечели рали Мексико 06.03 | 20:40

Световният шампион се възползва от катастрофа на съотборника си Себастиен Ожие и стигна до успеха

От iNews.bg

Световният шампион Себастиен Льоб спечели за пети път рали Мексико, след като днес пилотът на Ситроен се възползва от катастрофа на съотборника си Себастиен Ожие и достигна до успеха.

Днешният ден стартира с оспорвана битка между Ожие и Льоб, като Ожие имаше преднина от 10.5 секунди пред настоящия носител на титлата в Световния рали шампионат.

Ожие обаче претърпя катастрофа по време на 20-ия етап, което позволи на Льоб и съотборника му Даниел Елена да излязат начело, а в последствие и да задържат аванса си пред останалите, достигайки успешно финиша в Леон.

Въпреки, че тандемът Льоб - Елена извлече най-сериозна полза от инцидента с Ожие, победата им все пак бе впечатляваща. Двамата състезатели на Ситроен трябваше да превъзмогнат наказание от 50 секунди, причина за което бе проблем със скоростната им кутия в 15-ия етап.

Победата в Мексико беляза и първи успех за новата кола на Ситроен - DS3, докато за Льоб и Елена това бе 63-и успех в Световния рали шампионат от общо 140 старта в сериите.

На втора позиция завършиха Мико Хирвонен и Ярмо Лехтинен с Форд Фиеста RS, докато техните съотборници Яри-Мати Латвала и Мика Антила се наредиха трети.

Водещи

Най-четени