Себастиан Льоб ще участва само в четири ралита новия сезон 07.12 | 08:07

Петер Солберг се оттегля от активна състезателна кариера

От Краси Киров

Деветкратният световен шампион Себастиан Льоб ще се състезава само в четири от 13-те кръга на сезон 2013 от световния шампионат по автомобилизъм.

Той няма да защитава своята титла и неговото място в първия автомобил на Ситроен ще заеме финландският пилот Мико Хирвонен.

"Ще започна сезона в Монте Карло, а след това ще се включа и в надпреварата в Швеция, защото тези две състезание наистина ми харесват. Естествено, няма как да пропусна и рали Франция", каза 9-кратният шампион, без да уточнява името на четвъртото състезание.

Преди това стана ясно, че и световният шампион за 2003-та година Петер Солберг (Норвегия) няма да участва през следващия сезон в световната надпревара на WRC.

Причината е оттеглянето на отбора на Форд от световния шампионат. През октомври от компанията посочиха като причина "световната финансова криза".

38-годишният Солберг, който спечели титлата със Субару, има 188 състезания в световния шампионат и 15-годишна кариера. Норвежецът не е пожелал да плати, за да запази мястото си в Катар M-Спорт Рали тийм, наследил заводския отбор на Форд.

"Искаше ми се да карам още няколко години, но това няма да стане. Изявих желание да участвам без да получавам заплата, но няма да плащам, за да се състезавам", заяви световният шампион за 2003 година.

Водещи

Най-четени