Себастиен Льоб най-бърз в шейкдауна на рали "Акрополис" 17.06 | 10:47

Французинът изпревари Петер Солберг с 0.7 секунди, а трети остана Мико Хирвонен

От Мариян Найденов

Лидерът в тазгодишния световен рали шампионат Себастиен Льоб (Ситроен) успя да си уреди психологическо предимство пред своя конкурент Петер Солберг, преди официалното начало на рали "Акрополис" в Гърция.

Льоб бе най-бърз в шейкдауна, изпреварвайки Солберг с 0.7 секунди, като по този начин си уреди първо стартово място за предстоящото рали в Гърция.

Трети завърши Мико Хирвонен с Форд, следван от съотборника на Льоб Себастиен Ожие и Хенинг Солберг. Бившият световен шампион във Формула 1 Кими Райконен се класира шести, а сред най-добрите 10 се наредиха още Евгени Новиков, Яри-Мати Латвала, Федерико Вилагра и Мадс Остберг.

Независимо, че през цялата нощ валяха сериозно дъждове, които направиха трасето доста трудно, бързото покачване на температурите изсуши пистата, като позволи на Льоб да натрупа преднина пред своя конкурент.

"Както на всяко състезание и тук идвам за победа. За момента най-важно е да успея да спечеля точки, защото в момента съм в добра позиция за битката за световния шампионат. Все още нищо не се знае обаче, ще видим какво ще стане", каза Льоб.

Водещи

Най-четени