Льоб с минимална преднина преди последния ден на Рали Акрополис 19.06 | 09:46

Световният шампион завърши само на 2.2 секунди пред съименника си, но въпреки това Ожие отказа да признае, че второто му място е тактика

От Мариян Найденов

Пилотът на Ситроен Себастиен Ожие предостави лидерството преди последния ден на Рали Акрополис днес на съотборника си в Ситроен Себастиен Льоб. Ожие водеше сериозно, след като спечели четири от вчерашните шест етапа, но се постара да загуби достатъчно време в последната нощна отсечка от втория ден на надпреварата и така се озова след Льоб в класирането.

Ожие и Льоб успяха да изпреварят лидера от първия ден Петер Солберг, възползвайки се от това, че норвежецът губеше време да им проправя пътя през облаци от прах. Въпреки че Ожие водеше с цели 15 секунди пред Льоб преди последния нощен етап, той загуби 17 секунди от времето си, позволявайки Льоб да го изпревари и така ще стартира непосредствено след него в третия последен ден на състезанието. Световният шампион завърши само на 2.2 сек. пред съименника си, но въпреки това Ожие отказа да признае, че второто му място е тактика.

"Този етап беше много труден. През цялото време давах всичко от себе си, но беше много трудно да се кар", каза Ожие.

Льоб от своя страна каза, че условията в етапа са били тежки за него, защото е бил втора кола и е трябвало да гълта пушека от колата на Петер Солберг.

"В началото беше хлъзгаво, а после стана и прашно. Мислех, че със сигурност ще загубя известно време. След това обаче всичко си дойде на мястото и до края нямах проблеми", коментира седемкратният световен шампион.

След Льоб и Ожие завърши водачът след първите етапи в ралито Петер Солберг. Той беше много разочарован от нощния етап, защото по време на него изостана с цели 13 секунди от Льоб. Четвърто най-добро време даде пилотът на Форд Мико Хирвонен, като сега е само на 1.5 сек. след Солберг и на 22.4 сек. от лидера Льоб.

Водещи

Най-четени