Себастиян Фетел подписа нов договор с Ред Бул 14.03 | 15:13

Най-младият световен шампион в историята ще остане в тима до края на сезон 2014

От iNews.bg

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел официално преподписа своя контракт с Ред Бул, като новата му сделка с тима ще изтече в края на 2014 г.

Консенсус между Фетел и Ред Бул бе успешно постигнат в последните дни, а днес младият германец официално сложи и подписа си под новия контракт. Шефовете на Ред Бул пък могат най-сетне да въздъхнат с нотка на облекчение, имайки предвид многото спекулации, които постоянно витаят относно бъдещето на талантливия пилот.

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко от своя страна довери, че новият контракт на Фетел винаги е бил нищо повече от формалност.

"Споразумението бе взаимно. И двете страни искаха да продължат партньорството си, поради което и това никога не е бил голям проблем", разясни Марко.

Смята се, че са продължени контрактите и на други фигури в екипа на Ред Бул, сред които хора от техническия персонал и емблематичния дизайнер Ейдриън Нюи. Официално потвърждение за това обаче на този етап липсва.

Остава под въпрос бъдещето на австралиеца Марк Уебър, чийто договор с Ред Бул изтича след края на този сезон. Уебър вече изрази желанието си да остане в тима на световните шампиони, но засега това не е никак сигурно. Най-вече и поради не малкото конфликти и напрежение, които възникнаха между Уебър и Фетел по време на успешния за тима сезон 2010 във Формула 1.

Водещи