Ред Бул отрекоха за интерес към Люис Хамилтън 15.03 | 15:22

"Той е страхотен пилот, но ние сме доволни от нашите", подчерта тим шефът на световния шампион Крисчън Хорнър

От iNews.bg

Тим шефът на Ред Бул Крисчън Хорнър отрече категорично спекулациите, че световните шампиони са готови да привлекат в своите редици Люис Хамилтън, ако британецът продължи да недоволства от формата на своя тим.

Новата машина на МакЛарън MP4-26 не убеждава никак засега, а двамата пилоти на отбора вече заявиха в прав текст, че не се чувстват особено обнадеждени за първите няколко състезания от сезона. Самият Хамилтън довери в интервю пред пресата, че според него на този етап MP4-26 няма шансове за световната титла, макар и в бъдеще да има вариант нещата да се променят.

Настоящият контракт на британеца с МакЛарън изтича в края на 2012, а вчера той официално обяви и Саймън Фулър за свой нов мениджър. Това решение от своя страна доведе и до изводи, че Хамилтън вече започва да планира своето дългосрочно бъдеще и кое би било най-добро за него.

С оглед и на това, че Ред Бул диктува модата във Формула 1 за настоящия момент, а Марк Уебър кара може би своя последен сезон при световните шампиони, отборът на Дитрих Матешиц изглежда като перфектен избор за Хамилтън. Но не и според Крисчън Хорнър, който отрече за съществуването на подобен вариант.

"Люис е страхотен пилот. Той е бивш световен шампион и един от най-добрите тук. Може да предполагаме, че той няма да е доволен от още една неуспешна година, но това не е причина да се говори, че искаме да го привлечем при нас", обясни Крисчън Хорнър пред PA.

"Ние сме много доволни и от двамата си пилоти в настоящия момент. Това е въпрос, на който Люис може да ви отговори по-добре, отколкото аз", добави Хорнър.

Водещи

Най-четени