Сеп Блатер доволен от подготовката за Мондиала в Бразилия 14.04 | 11:53

Световната централа ФИФА не счита за свой проблем безопасността на Мондиала и прехвърли отговорността на бразилските власти

От Краси Киров

Президентът на ФИФА Сеп Блатер сподели в сряда, че е доволен от подготовката за Световното първенство през 2014-та година в Бразилия.

Оптимизмът му е в следствие на турне в Централна Америка, което бе направено само две седмици, след като каза че Бразилия "не напредва особено" и че южноамериканците не успяват да достигнат нивото, което ЮАР поддържаше на този етап от приготовленията за Мондиал 2010.

Блатер пътува в Централна Америка по-малко от два месеца преди изборите за президент на ФИФА, които ще се проведат на 1 юни. Конкурентът му за поста е шефът на Азиатската футболна федерация - Мохамед бин Хамам от Катар.

"Нямаме никакви проблеми, защото получихме обнадеждаващи отчети от всички страни, особено от строежите на стадионите," каза Блатер пред репортери. Той добави, че летищата и хотелите в различните региони също се издигат по план.

Властите в Рио де Жанейро обявиха преди седмица, че наемат 3 500 допълнителни работници, за да са сигурни, че обновленията на известния стадион в Рио де Жанейро "Маракана" ще бъдат завършени навреме за Купата на Конфедерациите през 2013-та година.

Блатер също така подчерта, че ФИФА не счита за свой проблем безопасността на Мондиала и прехвърли отговорността на бразилските власти. Президентът на световната футболна федерация обеща помощ на треньорите и играчите в Ел Салвадор, като разкри и че ФИФА планира да финансира построяването на повече терени.

Блатер пътува до Белиз в сряда, а след това обиколката му продължи с посещения в Никарагуа, Коста Рика и Панама. Централна Америка е член на КОНКАКАФ, която включва още Северна и Южна. Регионът има 38 от 208 гласа във ФИФА.



Водещи