Сеп Блатер с решителни стъпки в борбата с нелегалните залози 04.05 | 13:47

Президентът на ФИФА ще се срещне лично с генералния секретар на Интерпол Роналд Нобъл, борбата с уреждането на мачове във футбола продължава

От Константин Симидчийски

Президентът на ФИФА Йозеф Блатер е твърдо решен да сложи край на порочните практики с нелегално залагане и манипулиране изхода на футболни срещи, като швейцарецът ще направи важна крачка напред в това отношение.

Insider съобщава, че в понеделник Блатер ще проведе лична среща с генералния секретар на Интерпол - Роналд Нобъл, на която босът на световния футбол ще лобира за по-силна кооперативна дейност между ФИФА и международната правоохранителна организация в борбата с хазартните синдикати.

Светът на футбола е ежегодно разтрисан от скандали с уреждане на срещи, а скоро преди поредните президентски избори във ФИФА, Сеп Блатер изрази решителност да се пребори с този повече от сериозен проблем.

"Манипулирането на мачове застрашава сериозно основите на този спорт. Най-вече феърплея, уважението и дисциплината", заяви швейцарецът на пресконференция пред медиите.

"Това е и причината, поради която ФИФА ще прояви нулева толерантност, когато става въпрос за какъвто и да е вид потъпкване на тези ценности".

ФИФА следи изкъсо пазарите за залози, свързани с организирани състезания от 2004 насам, използвайки помощта и на системата Eearly Warning, наблюдаваща за странно "хазартно" поведение в редица шампионати.

Изборите за нов президент на организацията ще бъдат проведени на 1 юни, а единственият опонент на Йозеф Блатер е катарецът Мохамед Бин Хамам.

Водещи

Най-четени