Серина Уилямс завоюва първа титла след Уимбълдън 2010 01.08 | 10:50

По-малката сестра Уилямс направи сериозна заявка за предстоящия US Open с чудесната си игра на турнира в Станфорд

От Михаела Ганчева

Бившата световна номер едно Серина Уилямс спечели първи трофей след завръщането си от злополучната контузия с победата над Марион Бартоли със 7:5, 6:1 на турнира на твърди кортове в Станфорд.

Това бе титла номер 38 за американката от WTA и нейна първа след триумфа на Уимбълдън през 2010-та година. Серина допусна два пробива, но успя да спечели първия сет, който се оказа и решителен за крайния и успех. В следващата част американката игра почти без грешка и даде само гейм на съперничката си за чистата победа на финала, продължил едва час и 22 минути.

По-малката сестра Уилямс успя да пробие Бартоли, когато французойката сервираше за сета при резултат 5:4 и подпечата тоталното си превъзходство в мача с осем поредни гейма. Поставената под номер 3 в схемата на турнира успя да измъкне едно свое подаване за 5:1 във втория сет, но американката бе безпощадна на свой сервис и си осигури ценния първи трофей след дългата принудителна пауза.

Победата дава надежди на Серина за успешно представяне на предстоящия US Open, който ще изправи елита в женския тенис в битка за титла от Голям Шлем за последен път през състезателния сезон.

Водещи

Най-четени