Серина Уилямс и Мария Шарапова ще спорят за титлата в Маями 29.03 | 10:00

До момента американката и рускинята са се срещали фаталните 13 пъти, като Серина има смазващо превъзходство в преките двубои - 11:2

От Мариян Найденов

Серина Уилямс се класира за финала на турнира от сериите "Мастърс" в Маями, след като на полуфиналите се саморазправи със защитаващата титлата си Агнешка Радванска. По-малката о сестрите Уилямс не остави никакви шансове на полякинята, разгромявайки я с 6:0, 6:3.

Така Серина ще се бори за шеста титла в Маями, а на финала нейна съперничка ще бъде Мария Шарапова, която отстрани Йелена Янкович, също давайки ѝ само три гейма на полуфиналите - 6:2, 6:1.

Победата над Радванска пък бе под номер 60 за Серина в Маями, с което тя подобри рекорда на Щефи Граф, която вече е втора с 59. Освен това, при успех на финала, Уилямс ще подобри още един рекорд на легендарната германка - тя ще спечели шестия си трофей от турнира, като сега двете с Граф имат по 5 титли.

За Шарапова пък това ще бъде втори пореден финал в Маями, като рускинята все още няма титла тук, въпреки че цели 4 пъти е достигала до последния мач. Ако триумфира с титлата Маша ще се превърне в едва третата тенисистка, печелила титлите в Индиън Уелс и Маями в една календарна година. Досега това са правили само Щефи Граф и Ким Клайстерс.

До момента Серина и Шарапова са се срещали фаталните 13 пъти, а американката има смазващо превъзходство в преките двубои - 11:2. Всичко ще стане ясно в събота вечерта, когато е финалът.

Водещи

Най-четени