Серина Уилямс няма да участва на "Ролан Гарос" 12.05 | 21:48

Американката оттегли участие в Париж, след като не съумя да се възстанови навреме за предстоящия турнир от Големия шлем

От Константин Симидчийски

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс окончателно няма да осъществи дългоочакваното си завръщане на корта в Париж, след като днес бе потвърдено, че американката няма да вземе участие на започващото след десет дни Открито първенство по тенис на Франция.

По-малката от сестрите Уилямс не е участвала в мач от месец юли 2010 г. насам, след като прекара дълги месеци във възстановяване от две операции на крака. В последствие Серина бе изправена и пред нов сериозен проблем, преживявайки ужаса да заболее от белодробна емболия.

Организаторите на турнира потвърдиха днес, че победителката на "Ролан Гарос" от 2002 ще бъде заменена в основната схема от японката Юнри Намигата.

Под въпрос остава участието в Париж и на другата от двете сестри Уилямс - Винъс, която също не може да се похвали с добро здраве напоследък. Чернокожата тенисистка не е излизала на корта от месец януари насам, възстановявайки се от сериозна травма в бедрото. Уилямс вече оттегли участието си на турнира в Брюксел, като предстои да разберем дали ще я видим във френската столица.

Друга тенисистка, заемала първото място в ранглистата на WTA - Динара Сафина, също вече потвърди, че се отказва от тазгодишното издание на "Ролан Гарос".

Водещи

Най-четени