Фитнес гуру помага на Серина Уилямс 06.06 | 16:23

Американката е извън корта от вече почти година, но продължавата с борбата за успешно завръщане в тениса

От Константин Симидчийски

Фитнес гуруто Маки Шилстоун, разполагащ със списък от над 3000 клиенти, много от които добре известни спортисти, ще изиграе важна роля във връщането на корта на бившата номер 1 в света Серина Уилямс.

29-годишната американка е извън игра от вече почти година, след като първо нарани по нелеп начин крака си върху счупено стъкло, а в последствие трябваше да премине и през прекарана белодробна емболия.

USA Today информира, че Уилямс и Шилстоун работят заедно от вече три седмици, a популярният специалист сподели увереност, че бавно и постепенно, американката отново ще намери позната си физическа форма.

"Готова ли е Серина? Не. Бихте ли очаквали да е готова на този етап? Не. Но мога да ви уверя, че бавно, но сигурно, тя се приближава до целта", заяви Шилстоун, който е работил и с боксовите легенди Бърнард Хопкинс и Рой Джоунс - джуниър.

"Преживяното от Серина може да доведе всеки един атлет до ръба", продължи Шилстоун. "Но тя е много силна психически. Мисля, че досега не съм попадал дори и на мъж, който да е толкова силен ментално. Може би единствено Бърнард Хопкинс се доближава до нея в това отношение. Това е и една от причините, поради които тя е толкова голям шампион".

Серина Уилямс не се нагърбва с точна дата за завръщането си на корта, но наскоро сподели надежда, че това може да се случи в края на лятото.

Водещи

Най-четени