Сила свише ще помага на Божинов да спаси Виченца 07.03 | 12:30

"Ако трябва и сол ще поръсим на терена", заяви българският стрелец

От Даниел Любомиров

Валери Божинов преживява труден период в отбора на Виченца, който продължава да се бори за спасението си в Серия Б.

В понеделник тимът на българския национал записа поредната си домакинска загуба, този път от пряк съперник за оставане във втора дивизия – Бари – с 0:1. Така Виченца остава в зоната на изпадащите и се нуждае от спешна рецепта за увеличаване на актива.

"Явно стадионът ни е омагьосан, защото вкъщи не можем да стигнем до победата, а в гостуванията си често трупаме точки", заяви Божинов, визирайки и успеха с 3:0 при визитата на бившия му отбор Верона преди месеци.

"Призовавам феновете отново да дойдат на трибуните и да ни подкрепят, но ако наистина има магия, трябва да извикаме един свещеник с агитката.

Ако трябва, ще разпръснем сол на терена, само и само да развалим прокобата. Готови сме на всичко, няма да се предадем. Вярвам в спасението", коментира Божинов преди поредния кръг от италианската Серия Б.

На Виченца предстои гостуване на Падова и това дава някакви надежди на отбора, че може да запише победа, отново далеч от дома.

Божинов се надява с изявите си във Виченца да убеди националния селекционер Любослав Пенев, че заслужава място в отбора на "лъвовете".

България посреща Малта в София на закрити врати на 22-ри март, а 4 дни по-късно пътува за Копенхаген, за да се изправи срещу Дания в ключови световни квалификации.

Водещи

Най-четени