Симеон Славчев и Спортинг с нова купа след победа над Лацио 02.08 | 10:26

Приятелският мач бе за трофея "Синко Виолинос"

От iNews.bg

Българският национал на Спортинг (Лисабон) Симеон Славчев се появи като резерва четвърт час преди края на мача с Лацио при победата на португалския гранд с 4:2 след изпълнение на дузпи. Славчев се появи в игра в 73-ата минута, заменяйки автора на втория гол за Спортинг - Адриан Силва.

Приятелският двубой бе за трофея "Синко Виолинос" и се проведе на клубната арена на "лъвовете" "Жозе Алвараде".

Видео от победата на Спортинг вижте в Sporta.bg>>

Двата тима не излъчиха победител и двубоят завърши 2:2, като Спортинг позволи на Лацио да изравни резултата в добавеното време на мача.

Лорик Кана и Диего Новарети изпуснаха Андре Мартинс още в петата минута на срещата и играчът на Спортинг се разписа за 1:0, но гостите на "Жозе Алваладе" отговориха мигновено чрез Стефано Маури, който засече подаване на Кейта Балдо.

Адриан Силва даде наново аванс на домакините след точен удар от дузпа в 53-та минута, но Мамаду Тункара възстанови равенството в даденото от главния съдия продължение на срещата.

Така се стихна до изпълнение на дузпи, при които домакините от Спортинг показаха по-здрави нерви и изтръгнаха успеха с краен резултат 4:2.

Спортинг е гост в следващите си три контроли от предсезонната подготовка, в които Симеон Славчев и съотборниците му ще срещнат последователно Боависта, Ал-Итихад и Спортинг (Хихон).

Водещи

Най-четени